Експерти откриха кои храни най-често водят до рак

Експерти откриха кои храни най-често водят до рак

Британски експерти посочиха кои храни най-често предизвикват рак, като сред най-опасните са преработените червени меса, пише сп. "Уич".
 
Споменатите продукти увеличават риска от възникване на рак на стомаха и червата. Производителите на всяка цена се опитват да увеличат трайността и да подобрят вкусовите им качества. За целта те използват нитрати и нитрити, които се оказват канцерогенни.

Световната здравна организация предупреждава, че дневната консумация и на 50 грама преработено месо дневно, което се равнява на две резенчета бекон, увеличава риска от рак на червата с 18%.

Друг фактор за възникването на злокачествени тумори е свързан с прекалената употреба на захар. Тя води до развиване на наднормено тегло, което в крайна сметка увеличава риска от рак.

За да се избегнат туморите, експертите препоръчват да залагаме на т.нар. суперхрани - зеления чай, куркумата, наровете, мазната риба, на плодовете и зеленчуците.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Урсула фон дер Лайен: ЕС е готов да мобилизира 3 млрд. евро за един „демократичен“ Беларус
Радев: Правителството на Пеевски и Борисов се готви да разпродава държавни имоти
Зеленски отхвърля предложението на Тръмп за размяна на територии с Русия
Великобритания, Австралия и Канада с призив Беларус да прекрати репресиите и нарушенията на правата на човека
Цените на основни хранителни продукти, плодове и зеленчуци на борсите у нас продължават да растат
90-секундното правило за справяне със силните емоции
Времето: Слънчево с температури до 39 градуса
Северна Корея е започнала да демонтира високоговорители за пропаганда по границата с Юга