Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Храните, които ни правят по-привлекателни

102

Не е нужно да се печете на слънце, за да имате хубав тен.

Снимка: Shutterstock 

Здравословният начин на хранене, в който преобладават плодовете и зеленчуците, ни прави и по-привлекателни, установява изследване. Плодовете и зеленчуците, когато са в изобилие, придават златист цвят на кожата, който допринася да изглеждаме по-добре.

 "Повечето хора смятат, че най-добрият начин да подобрят цвета на кожата си е слънчевият загар, но изследванията ни показват, че яденето на плодове и зеленчуци е много по-ефективно“ – казва д-р Ян Стивън, ръководител на проучването.  Участниците в него, които са консумирали повече плодове и зеленчуци придобили по-златист цвят на кожата благодарение на каротеноидите – антиоксиданти, които поглъщат вредните химични вещества и дават яркия цвят на морковите и доматите (наред с други плодове и зеленчуци).

"Открихме, че когато трябва да избират между слънчевия тен и тена, придобит от каротеноидите, хората предпочитат втория", казва д-р Стивън."Така че, ако искате по-здравословен и привлекателен тен, е по-добре да се храните с изобилие от плодове и зеленчуци, вместо да лежите на слънце.“

Прочетете още на страницата на Obekti.bg.

още от Наука и здраве
26
Петък
Април