нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Навици, които ще ни помогнат да поддържаме красота и здраве

Снимка: Shutterstock

Можем да намерим милион съвети, как да останем здрави, жизнени и красиви. Сред тях естествено са следене на калории, интензивно занимаване със спорт, ограничаване на храната. 

Тук обаче ще ви изложим друг подход. Редакторите на AdMe.ru предлагат няколко елементарни навици, които ще помогнат за поддържане на здравето с минимални усилия, без тежки диети и усилени тренировки. Разбира се, спортът е полезен, но не всеки човек е спортна натура или има стоицизма да се подложи на диета, колкото и щадяща да е тя. 

Да проветем съветите, които ще ни помогнат да запазим здравословно тегло, ведрост и красота.

1. Спрете броенето на калориите

Висококачествените продукти са по-важни от калориите. Така че обръщайте внимание на ползите от продукта, а не на калориите, които съдържа.

2. Половината ви порция трябва да е със зеленчуци

Зеленчуците и плодовете са източник на влакна, вода, полезни микро и макро елементи. Ако половината от порцията ви е заредена със зеленчуци със сигурност така ще подобрите здравето си. Същият принцип следвайте и при пазаруването - половината от кошницата гледайте да е заредена със зеленчуци и плодове и така ще бъдете на половината път до здравето.

3. Яжте каквото искате и кога искате

Избягвайки любимите си продукти, ние неизбежно започваме да ги компенсираме с други или да преяждаме. Яжте това, което обичате и спрете с чувството на вина.

4. Правилото "хапка - глътка"

Ужасно ви се хапва нещо вредно - можете да измамите мозъка си: на всяка една хапка опитайте да изпиете чаша вода и след това посегнете за втора хапка. Усещането за пълнота и ситост ще дойде много по-бързо.

още от Наука и здраве