Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Плодове и зеленчуци срещу депресия и инсулт

126

Снимка: Shutterstock

Множество проучвания установяват, че консумацията на зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни предотвратяват депресията и спомогат работата на мозъка, съобщават от foodpanda.

Здравословният начин на живот е свързан с по-малка вероятност хората да полчават инсулти. Повечето от тези храни са с естетсвено ниско съдържание на мазнини и калории. Зеленчуците са важни източници на много хранителни вещества, включително калий, диетични фибри, фолиева киселина, витамин А и витамин С.

Ето още от какви други болести може да ви предпази правилното хранене и богата на плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни диета.

  • Диета, богата на зеленчуци и плодове, като част от цялостното здравословно хранене може да намали риска от сърдечни заболявания, включително инфаркт и инсулт.
  • Може да предпази от някои видове рак.
  • Храни, съдържащи фибри, като някои зеленчуци и плодове, могат да намалят риска от сърдечни заболявания, затлъстяване и диабет тип 2.
  • Храненето със зеленчуци и плодове, богати на калий, може да понижи кръвното налягане и може да намали риска от развитие на камъни в бъбреците, и да помогне за намаляване на загубата на костната плътност.
още от Наука и здраве
23
Четвъртък
Май