Затвори

Снимка: Guliver / Getty Images

Снимка: Guliver / Getty Images

Снимки: Guliver / Getty Images

Меган Маркъл изкачва стълбите на параклиса "Сейнт Джордж" в Уиндзор в сватбената си рокля, издържана в изчистена линия, с акцент върху воала и тиарата. Роклята е на "Живанши", предадоха световните медии. Тиарата е на кралица Мери, взета назаем от кралица Елизабет Втора. 

Джордж Клуни и съпругата му - известният адвокат и правозащитник Амал Клуни. Снимка; Guliver / Getty Images

Почитатели на британското кралско семейство се стичат по улиците на Уиндзор. Снимка: Guliver / Getty Images

Снимка: Guliver / Getty Images

Ранните симптоми на диабет, които ще ви помогнат да потърсите навреме помощ

диабет

Снимка: Shutterstock

Диабетът е заболяване, което засяга способността на организма ни да произвежда или реагира на инсулин, което води до висока кръвна захар. Първите симптоми могат да бъдат толкова незабележими, че някои хора несъзнателно ги игнорират. Ако не се лекува, диабетът може не само да влоши качеството ни на живот, но и да намали неговата продължителност. Поради това е изключително важно болестта да се диагностицира рано.

Редакторите на Bright Side представят списък с някои от ранните признаци на диабет, които ще ви помогнат да забележите болестта навреме.

1. Повишена жажда и често уриниране

Повишената жажда и честото уриниране са най-честите симптоми на диабет. Когато имате диабет, бъбреците работят постоянно, за да изхвърлят излишната глюкоза и така се обезводнявамемног бързо. Това ни кара и да пием повече.

2. Повишен глад

Прекомерният глад, заедно с повишената жажда и уриниране са трите основни признака на диабета. Недостатъчният синтез на инсулин води до увеличаване на чувството на глад, което не изчезва след хранене. Всъщност, храненето само повишва допълнително кръвната захар.

3. Умора

Друг общ признак на диабет е постоянната умора. Когато имате диабет, се чувствате уморени и сънливи през цялото време по същата причина, поради която се чувствате гладни: клетките ви не могат да превърнат глюкозата в енергия. Дехидратацията, причинена от често уриниране, също допринася за усещането за изтощение.

4. Замъглено виждане

Ако замъгленото виждане не е признак на по-сериозен проблем с очите, това може да е ранен признак на диабет. Диабета дава предпоставка за оток на лещата, което пречи за правилното й функциониране. Тези промени в окото обикновено са обратими, а зрението ви може да се нормализира, когато стабилизирате нивата на кръвната захар. Ако диабетът не бъде лекуван, проблемът може да прогресира и да доведе до слепота.

5. Необяснима загуба на тегло

Тъй като тялото не може да използва глюкозата като източник на енергия, то започва да изгаря мазнините и мускулите. Дехидратацията също допринася за рязка загуба на тегло, тъй като тялото ви използва всички налични течности, за да произвежда урина. Неочакваната загуба на тегло е често срещан ранен признак на диабет тип 1, но може да засегне и хора, страдащи от диабет тип 2.

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Изискан и просторен - лоби барът на хотела

Снимка: Guliver/ Getty Images

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.05.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 18.05.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.66128
0.601945
CNY
10
2.60267
3.84221
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.23971
0.446486
RUB
100
2.67135
37.4343
USD
1
1.66016
0.602352