1065 младежи бяха мениджъри за един ден

1065 младежи бяха мениджъри за един ден

1065 младежи бяха мениджъри за един ден

Под надслова „Вдъхнови бъдещето“ се проведе 16-ото издание на инициативата „Мениджър за един ден“.

За участие по-рано кандидатстваха 1700 ученици и студенти. Като работодатели-домакини в този ден се регистрираха близо 200 компании, институции, неправителствени организации, които осигуряват работните места за младите мениджъри за един ден. Предоставените позиции бяха заети от 1065 младежи. 

Сред позициите, които се заеха от ученици и студенти в 55 населени места в страната, бяха такива на кметове на над 10 общини, председател на СОС, мениджъри на големи международни компании като HP, Coca-Cola HBC, инженери, технически мениджъри, учители, майстор готвачи, финансови, маркетинг специалистии експерти в почти всички области на бизнеса и обществения живот. Денят завърши с тържествена церемония в Стартъп Хамбара на JA България в София Тех Парк, където участници и мениджъри споделиха емоциите от деня.

По време на програмата, както всяка година, утвърдени професионалисти дадоха възможност на младежите да се запознаят с реални работни задачи. Домакините потопиха своите „мениджъри за един ден“ в работното си ежедневие, показаха им отвътре как работи техният сектор и ги вдъхновиха да открият своето професионално призвание.

По време за заключителната церемония заместник-министърът на образованието Таня Михайлова поздрави участниците и връчи от името на МОН и JA България наградата за най-предприемаческо училище. Българският носител на приза е СОУ „Георги Бенковски“, Пазарджик, а представител на училището ще пътува за европейското събитие на TES Awards в Талин през ноември.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ