Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Българска магистърска програма на 15-то място в света

За четвърта поредна година глобалната класация на най-добрите магистратури в света Eduniversal Best Masters (best-masters.com), поставя магистърската специалност на Висше училище по мениджмънт (ВУМ)* Магистър по международен туризъм сред първите 20. В най-новото издание на класацията българската магистърска програма е на 15-та позиция в света. Класацията се оглавява от престижния италиански университет Bocconi, a магистърската програма на българското учебно заведение е на далеч по високи позиции от програмите на водещи британски и американски университети.

Същата класация отрежда висока позиция на още една специалност във Висше училище по мениджмънт – Магистър по бизнес администрация – МВА, която тази година се подрежда на 5-то място в Централна и Източна Европа.

И в двете специалности на българското висше училище студентите се обучават на английски език по синхронизирани програми с тези на стратегическия академичен партньор на ВУМ във Великобритания – университета Кардиф Метрополитън (Cardiff Metropolitan University). При успешно завършване на програмата на обучение, студентите получават две магистърски дипломи – българска от ВУМ и британска от Кардиф Метрополитън, при това без необходимост да пътуват до Кардиф за своето обучение.

Програмите са силно практически ориентирани и изискват студентите да работят с бизнеса по време на обучението си, което води до придобиване на актуални за бизнеса знания и умения.

Класацията за най-добри магистърски програми Eduniversal предлага детайлен анализ и оценка на магистърските и MBA програми в световен мащаб. Проектирана, за да помогне на бъдещите студенти да открият най-добрите възможности за своето следдипломно обучение, Eduniversal Best Masters Ranking е единствената платформа, която индивидуално оценява магистърски курсове в 50 различни образователни направления. Всяка година се оценяват над 20 000 програми за следдипломна квалификация, предлагани в топ 1000 университета от целия свят.

В ежегодното проучване участват представители на най-добрите академичните институции в света, както и 5000 международни експерти по подбор на персонал и 100 000 завършващи или наскоро завършили студенти от съответните програми, което превръща класирането на Eduniversal в обективен и полезен източник на информация. Тази информация е най-често използвана от бъдещите студенти и от компании за идентифициране на качеството на висшето училище, както и на програмата и нейните възпитаници. Пълната класация може да бъде видяна на http://www.best-masters.com.

*Висше училище по мениджмънт (ВУМ) е сред водещите образователни институции,  предлагащи MBA програма в България. Университетът предлага една от малкото възможности за изучаване на  международен мениджмънт в реална международна среда.

Варненският ВУЗ се гордее и с повече от 20-годишна традиция да обучава и развива лидери в сферата на туризма и хотелиерството. Възпитаниците на програмата по международно хотелиерство и мениджмънт на туризма  се реализират като мениджъри и предприемачи във всички области на хотелиерството и туризма по целия свят.

още от Общество
28
Вторник
Януари