нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Facebook предприема мерки срещу потребители, споделящи дезинформация

Снимка: Getty images

Ще вземем строги мерки срещу потребители, споделяли нееднократно дезинформация в социалната мрежа, съобщиха от Facebook, цитирани от Ройтерс.

Социалната медия ще ограничава разпространението на всички постове на потребител, който често споделя съдържание, определено като фалшиво от някой от партньорите на компанията, занимаващи се с проверка на факти, обявиха снощи в блога на компанията. Facebook ще добави и начини да информира хората, ако те са попаднали на съдържание, определено като дезинформация. 

По време на пандемията от COVID-19 в социалните медии като Facebook и Twitter се разпространиха фалшиви твърдения и дезинформация, отбелязва Ройтерс.

"Независимо дали става дума за фалшиво или подвеждащо съдържание за COVID-19 и ваксините, климатичните промени, изборите или други теми, ще се погрижим по-малко хора да виждат дезинформация на нашите приложения", се казва в изявление на компанията.

По-рано тази година Facebook съобщи, че между октомври и декември са били премахнати 1,3 милиарда фалшиви акаунти, припомня Ройтерс.

още по темата
още от Общество