Христо Христов освободен като изпълнителен директор на Нетинфо. Нова Броудкастинг Груп обяви две нови назначения

Христо Христов е освободен като изпълнителен директор на Нетинфо с решение на Съвета на директорите, съобщиха от Нова Броудкастинг Груп. Нетинфо е част от портфолиото на медийната група. Миналата седмица Христов, който е и съдружник в Нетинфо, излезе с позиция в защита на главния редактор на спортия сайт Гонг.бг, Николай Александров, в която заяви, че е бил подложен на натиск да го уволни, защото бил от ЦСКА и "не е балансиран". Сайтът Гонг.бг е част от портфолиото на Нетинфо, което също влиза в сделката за Нова Броудкастинтг Груп, която вече е собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви.

Заедно с освобождаването на Христов, от медийната група обявяват и две нови назначения. Станка Крушарска става финансов директор на Нова Броудкастинг Груп (НБГ) и Нетинфо, а Стефана Здравкова- прокурист на Нетинфо.

Станка Крушарска е с 14 години опит областта на корпоративното банкиране, като последните пет е заемала длъжността Директор Дирекция „Корпоративно банкиране“ в Банка Пиреос България. Преди това е работила в Банка ДСК  и Хеброс Банк.

Новият прокурист на Нетинфо Стефана Здравкова има богат опит в развитието на устойчиви бизнес модели, предимно в технологични компании, НБГ ще разчита на нейната експертиза и висок професионализъм за запазване на лидерската позиция на Нетинфо на пазара в България и за постигане на бизнес целите на компанията, поясняват от медийната група.

Преди новото й назначение Стефана Здравкова е била Директор за България на eMAG, а между 2008 и 2015 г. последователно е била Директор „Продажби“ на Logitech Europe и Toshiba Europe в България. Професионалната й биография включва още мениджърски позиции в компаниите Siemens Mobile и XEROX Bulgaria.

 

 

 

още от Общество