Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Принц Хари наруши традицията, сложи брачна халка

104

Снимки: Guliver / Getty Images

Принц Хари наруши традицията и вече носи брачна халка на безименния си пръст на лявата ръка. Обикновено представителите на кралското семейство от мъжки пол не слагат този венчален символ, припомнят експерти. 

Брачната халка на Меган Маркъл е съобразена с традициите и е от уелско злато.

Прабабата на принц Хари, кралица Елизабет и по-късно кралица-майка, е първата, чиято халка е изработена от уелско злато, когато се омъжва за бъдещия крал Джордж Шести през 1923 г., припомня БТА. Нейният пример е последван от сегашната кралица Елизабет Втора, когато се омъжва за принц Филип през 1947 г. След това традицията се спазва от всички в кралското семейство, включително и от принц Уилям.

Халката на Меган Маркъл е изработена от бижутерийната къща "Клийв енд ко." в лондонската им работилница.

През 1981 г. компанията "Клогау" подари на кралицата кюлче уелско злато от една от двете си мини, от което да бъдат изработвани халките на бъдещите кралски булки.

Брачната халка на принц Хари е от платина с текстура. Венчалните пръстени и на булката, и на младоженеца бяха поверени най-напред на сватбената церемония в параклиса "Сейнт Джордж" набрата на принц Хари, принц Уилям, който е и негов кум.

Бащата на принц Хари и принц Уилям - престолонаследникът принц Чарлз, също носеше брачна халка след като се ожени за майка им - покойната принцеса Даяна.

още от Общество
18
Понеделник
Февруари