Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

УниКредит Булбанк Топ работодател в България за четвърта поредна година

Снимка: Shutterstock

УниКредит Булбанк затвърждава позицията си на едно от най-добрите места за работа в страната, като за четвърта поредна година печели отличието “Топ работодател”. Призът се връчва в началото на всяка година от базирания в Амстердам Top Employers институт.

УниКредит печели приза „Топ работодател“ за цялата банкова група и в още 7 страни – Австрия, Хърватия, Германия, Унгария, Италия, Русия и Сърбия.

Годишното проучване на Top Employer институт е признание за водещите работодатели по света и се основава на задълбочен изследователски процес и изпълнение на най-високи стандарти. Сред топ анализираните категории са отличните условия за служителите, развитието на талантите на всички нива в организацията и стремежа за постоянно оптимизиране на трудовите практики.

„Като топ работодател в България и Европа, ние се стремим да бъдем компания, която да е първи избор за работа. Гордеем се, че и през 2019 банката продължи да бъде сред най-добрите, стабилни и надеждни работодатели, поддържайки високи нива на ангажираност сред служителите. Освен това успяхме да оптимизираме времето за наемане на нови колеги и поставихме допълнителен фокус върху темата с баланса между личното и работно време. Това беше направено заради желанието ни да правим правилните неща по отношение на нашите колеги и организационни цели като спазваме обещанието на УниКредит: #dowhatmatters. В тази връзка разработихме различни активности. Например, въведохме инициатива, която цели да приобщи майките обратно на работа. Въведохме нови придобивки за колегите ни като допълнителен ден отпуск и финансово допълнение към заплатата на рождения ден на служителя и коледните празници“, коментира Федерико Бедини, директор Човешки ресурси в УниКредит Булбанк.

Основна заслуга за сертифицирането на УниКредит Булбанк като най-добър работодател в България и Европа има фактът, че банката непрекъснато инвестира в развитието и благосъстоянието на своите служители. Добрата среда за работа и възможностите за кариерно развитие са и посочваните като най-важни фактори за служителите в организацията.

Top Employers институт вече 28 години отличава най-добрите работодатели в света. Институтът е наградил над 1200 топ работодатели в 116 държави.  

 

още по темата
още от Job Мениджър