21 артилерийски салюта ще бележат началото на втория мандат на Радев и Йотова

21 артилерийски салюта ще бележат началото на втория мандат на Радев и Йотова

21 артилерийски салюта ще бележат началото на втория мандат на Радев и Йотова

21 артилерийски салюта ще отбележат началото на втория мандат на върховния главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев на 22 януари. В събота ще се проведе официалната церемония по встъпване в длъжност на Румен Радев и Илияна Йотова като президент и вицепрезидент на Република България. Церемонията ще се състои на площад „Св. Александър Невски“ с начален час 11 часа.

Президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия, след което ще произнесе слово. Гвардейският представителен духов оркестър ще изпълни химна на Република България. По време на химна 21 артилерийски салюта ще отбележат началото на втория мандат на Върховния главнокомандващ на Въоръжените сили. След това държавният глава ще положи венец и ще отдаде почит пред загиналите за свободата на България пред Паметника на Незнайния воин. По-късно, пред парадния вход на Администрацията на Президента шпалир от гвардейци ще посрещне държавния глава и върховен главнокомандващ Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова. 

За гражданите ще бъде осигурен достъп до събитието след 9:45 ч. през три пункта за проверка: при улиците „Шипка“ и „Париж“, при ул. „Раковски“ и ул. „Оборище“, както и откъм южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски“.

НСО ще следи за сигурността на гражданите и официалните лица по време на церемонията. Ще се извършват проверки за предмети и забранени вещества. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, пиротехнически изделия и други. Хора, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван. 

От 8:00 ч. до 13:00 часа се въвежда забрана за използването на безпилотни летателни средства (дронове) в зоната на мероприятието, за да се ограничат рисковете за присъстващите от нежелани инциденти, съобщават от НСО.  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ