Цецка Цачева подаде оставка

Цецка Цачева подаде оставка

Цецка Цачева подаде оставка

Правосъдната министърка Цецка Цачева подаде оставка заради купения от нея евтин апартамент в столичния квартал "Изток".

Цачева сама е изявила желание да напусне правителството в разговор с премиера Бойко Борисов. Тя е била привикана за обяснения в премиерския кабинет рано сутринта в събота. 

Пред премиера министър Цачева заяви решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството.

Не съм принудена да подавам оставка, заяви в Стара Загора правосъдният министър в оставка Цецка Цачева, цитирана от bTV.

"Съвестта ми е чиста, аз поисках проверка около обстоятелствата за придобиване на недвижимото ми имущество от Антиккорупционната комисия и Върховна касационна Прокуратура. Но докато тя трае, не желая забъркването на името ми в този случай да тежи на партия ГЕРБ и на премиера Борисов в предизборната обстановка, каквато считам, че е налице", отбеляза Цачева.

Преди дни Цецка Цачева поиска прокуратурата да я провери за имота й на "ул. Юрий Гагарин".

"Давам съгласието си да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам. Нямам офшорни сметки, нямам търговски дружества, нямам свързани лица, с които при властовите ми позиции да съм имала контакти. Както и ще настоявам резултатите от проверката да бъдат публично огласени", подчерта тогава Цачева.

Правосъдната министърка уточни още, че цената, която е платила е за груб строеж и това било записано в нотариалния акт.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ