62% от българите подкрепят външната политика на Борисов

62% от българите подкрепят външната политика на Борисов

62% от българите подкрепят външната политика на Борисов

62% от българите одобряват външнополитическата дейност на премиера Бойко Борисови смятат че се справя добре с председателството на Съвета на ЕС и дипломацията. Това сочи сондаж на „Галъп Интернешънъл”, цитиран от bTV. Анкетата е проведена между 3 и 4 април сред 801 пълнолетни българи по телефона, независим от външно финансиране.

30% от запитаните са на обратното мнение, а останалите се колебаят. „Явно обществото ни одобрява по-скоро балансираните външни действия, които са характерни за Борисов”, коментират от „Галъп”.

Според 62% от запитаните с турския президент Реджеп Ердоган трябва да се преговаря, а 33% смятат това за излишно.

В същото време обаче обществото ни очаква по-ефективни и твърди действия срещу проблемите в страната и осбоено спрямо корупцията. 93% от запитаните одобряват скорошните акции на прокуратурата в болниците.

53% от българите смятат, че има реална опасност от нов глобален военен конфликт. Това се равняват на около 2,9 млн. пълнолетни българи от общо около 5,5 млн. трайно живеещи в страната.

Голям процент обаче смятат, че не е възможно в следващите години някоя от глобалните ядрени сили да използва ядрено оръжие. 19% са на мнение, че това категорично няма да се случи, а 44% смятат, че по-скоро не е вероятно.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ