Асен Василев предаде финансовото министерство в ръцете на Валери Белчев

Асен Василев предаде финансовото министерство в ръцете на Валери Белчев

Асен Василев предаде финансовото министерство в ръцете на Валери Белчев

Асен Василев предаде финансовото министерство в ръцете на новия служебен министър Валери Белчев. 

"Изказвам възхищение от темпа на работа на Асен Василев. Чувствам се така, че все едно трябва да хвана бърз влак в движение. Министерството е преживяло много, уверен съм във възможностите на хората тук и нямам притеснения, че всички предизвикателства могат да бъдат посрещнати и преодолени", каза пред журналисти новият министър на финансите Валери Белчев.

Той се зарече в министерството ще направят всичко, което се очаква от тях, за да дадат основа за работата на едно бъдещо редовно правителство.

"Имам комфорта да работя с хора, които знаят как се прави бюджет. Това е тежко занятие, за съжаление или радост, темпото трябва да се запази и няма съмнение, че ще се справим", каза още Белчев и уточни, че точни сметки за бъдещия бюджет ще има по-късно.

"Вероятността да работим в началото на следващата година с настоящите параметри на бюджета, тоест всеки месец една дванайсета част от годишния бюджет, е голяма. За тази цел дълговите лимити на бюджета са достатъчни. Затова трябва да сме спокойни за публичните финанси. Освен това плащанията по дълга са през март догодина. Четири месеца по-късно оставяме хазната в по-добро състояние и бюджет, за да могат хората и бизнесът да се чувстват по-спокойни. Радвам се, че Валери Белчев поема министерството и му пожелавам успех. Засега нямаме планове за нов дълг на международните пазари, не се очертава да има и резки персонални промени в екипа на министерството", каза досегашният финансов министър Асен Василев.

Асен Василев коментира и своето бъдещо участие в политиката. Той обаче не отговори под каква форма ще участва в политическия живот на страната.

"Два или три дни ми трябват, за да помисля как да се включим в политическия живот, тъй като няма как да се направи партия от сега за изборите. Основното нещо, което според мен е най-важното в следващия парламент е да се сглоби мнозинство, което може да управлява. Това е най-тежката задача", поясни Василев.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ