Асен Василев: Възможно е всеки в коалицията да има вицепремиер

Асен Василев: Възможно е всеки в коалицията да има вицепремиер

Асен Василев: Възможно е всеки в коалицията да има вицепремиер

„Идеята е може би всеки от коалиционните партньори да има вицепремиер, но това е въпрос на доуточняване.“ Това обяви за Nova съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев.

По думите му структурата на Министерския съвет все още се уточнява. Има консенсус около идеята за създаване на министерство на електронното управление. Не е ясно дали ще се създава министерство на държавните дружества. Възможно е да има и вицепремиер, ангажиран със „Зелената сделка“ и климатичните промени.

Асен Василев отбеляза, че той ще е предложението на „Продължаваме промяната“ за финансов министър. Вчера от Народното събрание Кирил Петков обяви, че ще е кандидатът за премиер.

Очаква се в началото на следващата седмица да започне уточняването на текстовете по коалиционното споразумение.

Според Василев е възможно броят на министерства да се увеличи, а други дейността на други да бъде преразпределена. Той даде пример със създаването на министерство на електронното управление. „Всичко, което се занимава с ИТ в държавата, ще бъде концентрирано в една такава структура“, каза Василев.

В зависимост от установената структура ще се разпредели и броят на министрите, излъчени от всяка една от управляващите формации. „Ще бъде горе-долу пропорционално на гласовете, които партиите имат в парламента“, поясни той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ