Bank of America спира кредитите за оръжейните компании

Bank of America спира кредитите за оръжейните компании

Bank of America спира кредитите за оръжейните компании

Една от най-големите банки в САЩ Bank of America спира предоставянето на кредити на производителите на огнестрелни оръжия за военни цели, за които цивилните граждани могат да получат разрешение. Това съобщи в сряда в интервю за агенция „Блумбърг“ вицепрезидентката на финансовата институция Ан Финукен, предава БГНЕС.

„В бъдеще няма да финансираме производството на военни модели огнестрелни оръжия, използвани от гражданите“, заявява тя. Зам.-председателката посочва, че досега в списъка на кредитополучателите на Bank of America са били включени "редица производители на огнестрелни оръжия от военен тип." "Преговаряхме с тях. Вече ги информирахме обаче, че не възнамеряваме да продължим да подкрепяме или финансираме (производството им на) подобни оръжия ", добави Финукен. По данни на „Блумбърг“ разговорите са били проведени с оръжейните гиганти „Ремингтън“, „Стърм, Рюгер и Къмпани“, и „Виста“. 

БГНЕС припомня, че по-рано „Уолмарт“ - най-голямата американска верига универсални магазини, също предприе подобни мерки срещу оръжейната индустрия, като премахна от уебсайта си всички изображения на обекти, наподобяващи винтовки (дори и да става дума за играчки или пневматични оръжия) и забрани продажбата на оръжия и боеприпаси на хора под 21-годишна възраст в магазините си. Впоследствие подобни ограничения бяха наложени и от корпорацията на „Дикс Спортинг Гудс“, която е най-големият продавач на стоки за лов, риболов и спорт в страната. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ