Байдън назова най-голямата заплаха за САЩ

Байдън назова най-голямата заплаха за САЩ

Байдън назова най-голямата заплаха за САЩ

Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия, Джо Байдън, определи Русия като най-голямата заплаха за страната му в международен план, предаде ТАСС.

„Мисля, че най-голямата заплаха за Америка в момента по отношение на нарушаването на нашата сигурност и съюзите ни е Русия. Второ, мисля, че най-големият конкурент е Китай“, коментира бившият вицепрезидент в свое интервю за CBS, публикувано вчера.

Той подчерта, че и политиката на действащия държавен глава Доналд Тръмп е значителна опасност за САЩ в световен мащаб. „Той прегръща всеки диктатор в полезрението си и навира пръст в очите всички наши приятели“, отбеляза Байдън. Според него този подход от страна на Белия дом е довел до увеличаване на ракетния арсенал на Северна Корея. „Нашите съюзници от НАТО се оттеглят, защото казват: „Не можем да разчитаме на вас“, каза кандидатът за президент.

По думите на Байдън Москва е способна да организира дезинформационна кампания срещу него в навечерието на президентските избори на 3 ноември. „Знаем, че Путин много се опитва да разпространява дезинформация за Джо Байдън“, коментира той.

От Кремъл определиха коментара за заплахата на САЩ като опит за разпространение на омраза, свързана с Русия. „Не е правилно, категорично не сме съгласни с твърдението. Можем само да съжаляваме, че по този начин се разпространява омраза срещу Русия и страната ни е изобразена като противник“, заяви говорителят на Владимир Путин, Дмитрий Песков.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ