Белият дом опроверга Рекс Тилърсън за Северна Корея

Белият дом опроверга Рекс Тилърсън за Северна Корея

Белият дом опроверга Рекс Тилърсън за Северна Корея

Белият дом за пореден път влезе в противоречие с държавния секретар Рекс Тилърсън, който вчера заяви, че САЩ са готови на преговори със Северна Корея без предварителни условия.

Не може да има преговори с Пхенян „без основно подобряване на поведението“ на севернокорейския режим, включително спиране на ядрените опити и ракетните изпитания, апострофира Белият дом, цитиран от информационните агенции. Като се има предвид последното изстрелване на балистична ракета, е ясно че сега не е моментът за преговори, коментира говорител на Съвета за национална сигурност в Белия дом.

Русия и Китай поздравиха вчера САЩ след изявлението на държавния секретар Тилърсън, с което изглеждаше, че Вашингтон възприема по-гъвката позиция, въпреки че говорителката Сара Сандърс отбеляза, че президентът Доналд Тръмп не е променил позицията си за Северна Корея.

Не за пръв път американският президент публично репликира държавния секретар по въпроса за ядрената програма и ракетните изпитания на Северна Корея. Противоречията подхранват през последните месеци слуховете за смяната на Тилърсън.

Белият дом не коментира дали Доналд Тръмп е дал съгласието си на Тилъръсн за протегнатата вчера ръка към Пхенян.

По време на изявлението на държавния секретар Ким Чен Ун подхрани войната на думи, като заяви, че иска страната му да стане най-мощната ядрена и военна сила в света.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ