България е готова да помогне в гасенето на пожара край Кочани в Северна Македония

България е готова да помогне в гасенето на пожара край Кочани в Северна Македония

България е готова да помогне в гасенето на пожара край Кочани в Северна Македония

Президентът Румен Радев обсъди в телефонен разговор с президента Стево Пендаровски възможността България да окаже помощ при гасенето на пожара край град Кочани в източната част на югозападната ни съседка, съобщават от прессекретариата на държавния глава. 

Обсъдена е възможността България да окаже помощ за гасенето на пожара и правителствата на двете държави да договорят включването на българска пожарна техника, която да съдейства за овладяване на ситуацията в Кочани. Президентът Радев е запознал Стево Пендаровски с усложнената пожароопасна обстановка и в България.

Десет души, включително един пожарникар, са пострадали от вдишването на дим и са получили лекарска помощ заради пожара, който бушува около северния град Кочани в Република Северна Македония и вече навлезе в града, съобщава "Независен весник".

Ситуацията с пожара в Кочани е под контрол, увериха снощи премиерът Зоран Заев и кметът на Кочани Николчо Илиев. Пожарът се гаси от екипите на противопожарните служби в Кочани, но и от Щип, Берово, Кавадарци, Скопие.

"Насрочено е заседание на групата за оценка, на която ще бъде разгледана сериозността на ситуацията с пожарите, и ако е необходимо ще бъде предложено да се обяви кризисна ситуация на част от територията или на цялата територия на държавата", заяви снощи директорът на Центъра за управление с кризи Стоянче Ангелов по време на посещение в Кочани, пише "Независен весник". 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ