Евтин компромат нарече Боил Банов изнесената от Елена Йончева информация

Евтин компромат нарече Боил Банов изнесената от Елена Йончева информация

Евтин компромат нарече Боил Банов изнесената от Елена Йончева информация

Министърът на културата Боил Банов определи отправеното към него от депутата от БСП Елена Йончева днес обвинение в корупция като "евтин компромат". 

Той обясни на брифинг след заседанието на Министерския съвет, че е бил рекетиран от четири години по случая, предава БНТ.

По думите на Банов случващото се е под неговото достойнство. Относно исканата му оставка, той заяви, че тя винаги е в джоба му и може да я подаде веднага.

Банов подчерта още, че няма опростени 750 хил. лв. и показа искова молба от Министерството на културата към фирмата-изпълнител, с която тези пари се изискват. Той каза още, че по темата се водят дела и обвини бивш служител на Министерство на културата, че многократно го е заплашвал с компромати.

Ето какво заяви той:

"Казвам се Боил Банов и съм български режисьор от известно време съм и министър на културата. Не искам да бъда многословен, защото ми е обидно въобще това което се случва, то е под моето достойнство. Това е исковата молба която съм подписал като зам.-министър на културата във връзка с просрочено време за неизпълнени дейности за 750 хиляди лева мисля, повече няма какво да кажа. Това, което се скалъпва в момента, за да бъда откровен до край и почтен, това е от четири години съм рекетиран с някакви записи, лицето се казва Ангел Ангелов, беше директор на Дирекция европейски програми и проекти в министерството. Вежди Рашидов го уволни за поредица гафове, несправяне и подобни хипотези за записи. Така че от четири години съм рекитиран с този запис, само че аз спя много спокойно и всички, които работят с мен знаят, че аз не се поддавам на рекет".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ