Боил Банов: За съжаление, партийната пропаганда употреби за собствени цели културата

Боил Банов: За съжаление, партийната пропаганда употреби за собствени цели културата

Боил Банов: За съжаление, партийната пропаганда употреби за собствени цели културата

Във връзка с поредните "разкрития" на Елена Йончева - всички документи са предадени на прокуратурата, дал съм обяснения и вярвам на институциите и компетентните органи. Това написа в страницата си във Facebook министърът на културата Боил Банов след изказването на Елена Йончева от ефира на bTV тази сутрин.

„За съжаление, партийната пропаганда употреби за собствени цели културата. За съжаление, да бъде знаме на това прие да бъде някога уважаваната и харесвана журналистка г-жа Йончева. За съжаление, истината остава все по-сама и за това вина носим всички. Фалшивите новини, “алтернативните факти” вече ни давят”, коментира Банов.

В интервю за bTV по-рано Йончева заяви, че записът с Банов е автентичен и че има свидетел, присъствал на въпросните разговори, който е готов да даде показания пред съответните органи.

„В записа ние чуваме как г-н Банов говори, че трябва да се спре строителството по независими от строителя причини, за да не започне дело и да не бъдат взети тези 700 хил. лева. Това не са отделни фрази, това е цял разговор от 17 минути. Това е едно варварско отношение към държавата, да не се върнат едни пари към държавния бюджет. Няма съмнение, защото документите го потвърждават.“, коментира тя.

В поста си във Facebook Банов написа, че за БСП истината не е важна и че лъжите идващи от партията са много.

„Не съм професионален политик и може и да сгреша, но няма да коментирам всяко включване на БСП. Лъжите са много. За тях не е важна истината, а тази сглобена фалшива новина да се повтаря. Не е важно, че е лъжлива. Не е важно, че е сапунено-оперетна. Не е важно и че това е партията с исторически най-големи прегрешения към свободата на медиите и към свободата изобщо”, пише в коментара си той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ