Борисов пред съпартийци: От БСП разчитат на къса памет

Борисов пред съпартийци: От БСП разчитат на къса памет

Борисов пред съпартийци: От БСП разчитат на къса памет

Премиерът Бойко Борисов пристигна изненадващо на събитието на ГЕРБ днес "Платформа за граждански диалог". Той представи плановете на партията до края на мандата и атакува БСП, наричайки социалистите "тея от Южния парк" – там БСП представя листата си за кандидат евродепутати, предаде bTV.

Борисов иронизира левицата, като нарече членовете ѝ "чеверме-социалисти". "Не ги обиждам, цитирам Иво Христов, но не този Иво Христов, който нарече българите "дебили", а този Иво Христов, който ги нарече чеверме социалисти", каза Борисов, цитиран от Дарик.

"Направихме паркове в София, за да има БСП къде да се събират. БСП разчитат на къса памет и ниско образовани хора. Когато София беше в руина, след синьо-червено управление, се наложи да правим паркове, булеварди, заводи, училища, детски градини, абсолютно всичко. Нито едно нещо нямаше, ако щете и НДК. И парите за Хемус сме ги заделили, стоят по сметката", каза Борисов, цитиран от bTV.

"Ударно ще довършим пътя Шумен-Търговище. Мездра-Ботевград на Нанков съм разпоредил до 2-3 седмици да е готово да стартира трасето", добави Борисов.

Той каза, че всички от ГЕРБ, които са замесени в "Апартаментгейт" вече са подали оставка.

"Когато върховният главнокомандващ призовава генералитета да не стои безропотно, това не е ли диктатура? Много са изнервени. Ние сме наложили стандарта – виновните си подават оставката. Но БСП разчитат на късата памет. Тези хора говорят за борба с корупцията, тези, които когато управляваха, ние не излизахме от прокуратурата и следствието – поръчкови, поръчкови, поръчкови дела", заяви Борисов.

Министър-председателят добави, че за следващата година са осигурени 360 млн. лв. за увеличение на учителските заплати.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ