Борисов иска 30 000 теста месечно от Южна Корея

Борисов иска 30 000 теста месечно от Южна Корея

Борисов иска 30 000 теста месечно от Южна Корея

Българското правителство заяви интерес за купуване от Република Корея на 30 000 PCR теста месечно. Това стана по време на телефонен разговор между министър-председателят Бойко Борисов и президента на Република Корея Мун Дже-ин. Двамата лидери обсъдиха актуалната информация за разпространението на COVID-19 и ефективни мерки за ограничаване на заболяването. Така наречените PCR тестове се смятат за най-достоверните към момента за доказване на заразяване с вируса, предизвикал пандемията.

Корейският президент запозна премиера Борисов, че за подпомагане на ранното откриване на вируса и ограничаването на разпространяването му, корейската държава е увеличила проверките на гражданите си с тестове PCR реакция, включващи набор за изолиране и доказване на РНК (рибонуклеинова киселина) на вируса, причиняващ COVID-19. Президентът Мун Дже-ин обеща да провери и в най-кратки срокове да отговори какви количества от тестовете и кога могат да бъдат изпратени в България.

По време на телефонния разговор между двамата е било подчертано, че България и Република Корея прилагат едни и същи мерки за физическа изолация и дистанциране, както и едни и същи процеси на профилактика и лечение.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ