Борисов: Нормалността се завръща

Борисов: Нормалността се завръща

Борисов: Нормалността се завръща

Колкото и да са предварителни резултатите, са ясни що-годе. Отново огромният брой избирателите ни дадоха своето доверие - това заяви премиерът Борисов и лидер на управляващата партия ГЕРб в първи коментар за втория тур на местните избори. Тези избори върнаха нормалността в изборния процес, е неговата обобщена оценка. „Не е нормално една партия да спечели областните градове. С шарените общински съвети ще има възможност да споделим отговорността. Там, където губим /б.р. има предвид кметските места: Благоевград, Русе, партията е първа политическа сила, групите в общинските съвети са най-големи, така че може да си поделим отговорността“, посочи премиерът.

"Загубихме точно в тези градове, където структурите са се превърнали в дерибеи", заяви Борисов и даде отново примерите с Благоевград и Русе. "Не може Камбитов да играе ръченица с пари на челото и да печели", подчерта той. Избирателите в Сандански ни дадоха своя урок. За Благоевград ме е яд, там няма нещо, което не е направено. Нашият кандидат водеше на първите избори, за една седмица разликата е 15%. Извиках ги преди изборите - и Икономов на Банско /б.р.досегашният кмет на града, загубил изборите на първи тур/, и на Благоевград, и на Сандански и им казах - "ще загубите!" Обаче те, "Не, ще спечелим!". Дадохме им втори шанс и резултатите показаха, че съм бил прав. Аз ги очаквах тези резултати. Ще си направим нужните анализи.  В Русе дори си сменихме кандидата, защото се оказа, че този, който искахме да издигнем, не му достигат няколко дни уседналост. Ако го бяхме оставили, щеше да спечели.", сподели Борисов. Според него обаче, дори и загубите са полезни за партията, защото "така ще се прочистим!" Вътрешнопартийно, в ГЕРБ ще се инициира един и същи човек да не се кандидатира повече от 3 пъти за кмет, обяви той

"Благодаря и на Господ, и на българския народ, че отново ни даде доверие", добави премиерът. 

„Хубаво е политолози и социолозите, които каните в студиата, отдолу да пише „никога непозналите резултат“: Кольо Колев, Андрей Райчев.", каза още премиерът и отсече "Поредна победа е това. Пожелавам на останалите партии като нас 15 пъти поред да бият."

Той подчерта още, че е противник на така наречените „независими кандидати“.  Аз съм живял в София, когато управляваше Софиянски, помня управлението на червено-синята мъгла, знаете какъв беше градът тогава. Аз съм противник на така наречените независими кандидати. Кой носи отговорността за тях после?“, запита министър-председателят и даде пример с издигането на кандидатурата на Десислава Иванчева. „Кадиев издигна Иванчева и след няколко месеца каза, че не отговаря за нея. За всички наши грешни действия получаваме шамари и уроци. Иначе от следващите избори да има само независими кандидати и партиите да се промъкваме към тях и да казваме – той е нас, защото печели. Кметствата се управляват от общинските съвети – там приемането на важните решения става с мнозинство. Така работи държавата. Всичко друго води до анархия и безотговорност“, добави още премиерът.

"Още веднъж поздравявам победителите. Имаме много работа да вършим. И още от утре кметовете да сядат и да почват", нареди Борисов. В София специално предстои да се мине и през непопулярни мерки, но ще го направим - всички тия камини, горене на отпадъци за отопление, центърът на града да се затвори за автомобили, колкото и да е непопулярно, Фандъкова ще трябва да го направи.", заяви той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ