Борисов: Радев самоубива следващото правителство

Борисов: Радев самоубива следващото правителство

Борисов: Радев самоубива следващото правителство

„Юмрукът на Радев роди партии и коалиции, които доказаха, че не само не могат, не само се занимават с глупости, а и не разбират материята“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг на партията.

„А материята е, че бюджетът е най-важният политически закон. Той се изпълнява от правителство с мнозинство. Да угодят на диктатора Радев, който изви ръцете на парламента в уж парламентарна република, а тя си е просто президентска отдавна, да актуализира бюджета. Той от миналата година се актуализира", заяви Борисов.

По думите му се залага бюджета за следваща година, за бъдещите разходи, за следващото правителство, което е длъжно да ги изпълнява.

„Помните ли обвиненията  срещу ГЕРБ за 50-те лева, които давахме сега на пенсионерите. Те сега отидоха120 лв. плюс процентно увеличение. Те станаха колкото минималната заплата“, добави лидерът на ГЕРБ.

„Защо Радев се е концентрирал само да спечели и това, всъщност, което се прави в момента, е само в угода на Румен Радев. Следващото правителство, което дойде, или трябва политически да се самоубие, като намали всички тези разходи и той само да излиза и да обяснява колко е добро било служебното правителство, или отново хаос и еднолично негово правителство. Няма разумен човек, който да оправдае такова драстично скачане на пенсиите и публичните разходи без обезпечение и без правителство. С това, което се направи сега, може да забравите за Еврозоната", каза още той.

Борисов заяви, че управляваните от него правителства винаги са били на излишък.

„Ако сметките ни са верни, към момента трябва да сме на 5% дефицит. С тези разходи не знам на колко ще отидем. Трябва да им напомня, че една година Европейската комисия търпеше държавите с по-висок бюджетен дефицит заради COVID кризата, но сега всичко се вдига като икономика“, каза той.

Бойко Борисов разкритикува и здравния министър Стойчо Кацаров:

„Както виждате, никъде нищо няма да затварят вече. Само България ще затварят, защото Кацаров си отиде на море. А Радев, вместо да дава пример как се ваксинира, даже и не знаем ваксиниран ли е или не“, каза той.

Според Борисов ще има наказателна процедура за свръхдефицит и следващото правителство ще трябва да орязва разходите в рамките на една година.

„Ако другите партии не го разбират, аз в такъв „годеж" няма да влизам", категоричен бе Борисов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ