Борисов свърза смяната на шефовете на службите с разкриването на шпионски мрежи на Русия

Борисов свърза смяната на шефовете на службите с разкриването на шпионски мрежи на Русия

Борисов свърза смяната на шефовете на службите с разкриването на шпионски мрежи на Русия

Единствените причини за махането на шефовете на службите, особено сега на ДАНС, е разкриването на шпионските мрежи на Русия. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с младежите от ГЕРБ, където представи ръководителите на националния и софийския предизборен щаб. Срещата беше излъчена на фейсбук страницата на Борисов.  

Той беше категоричен, че никога повече в България няма да разкрият руски шпионин. "Извинявам се на тези момчета, които съм ги карал да защитават националната сигурност, а те били "непочтени" според някого. Слагам бас с всички - повече руски шпионин няма да бъде разкрит. Това е причината да ги махнат.", каза Борисов. 

"Това е реваншизъм, да сменяш шефа на ДАНС като си един служебен министър", коментира още председателят на ГЕРБ. "Приемам, че смениха областните управители и шефовете на полицейските управления – те имат отношение към изборите. Приемам, че и ДАНС имат връзка с изборите. Но каква е връзката на шефа на "Митниците"? Тези хора са професионалисти и те сега се чудят как да ги изчегъртат", заяви Борисов относно рокадите, предприети от служебното правителство.

Томислав Дончев ще оглави Националният предизборен щаб на партията, стана ясно по време на срещата. Даниел Митов пък ще оглави софийския предизборен щаб на ГЕРБ.

"Сред аспектите на кампанията са програмата и целите. Ще надградим програмата ни отпреди четири години. По-радикална трябва да е реформата в администрацията. По-амбициозно трябва да е редуцирането на лицензирането и регистритационните режими, което ще облекчи гражданите и бизнеса. Още повече трябва да има мерки за младежите, които да стартират бизнес. Сред другите приоритети са бърз и евтин достъп до качествено здравеопазване", каза Дончев.  

"Предлагаме втори етап за модернизация на страната. Отиваме на изборите с увереност, че ще сме първа политическа сила, че гражданите отново ще разпознаят, че сме правилния избор, да задвижим България като модерна европейска икономика. Българската столица се превръща в едно от най-комфортните места за живот не само в страната, но и в Европа. Ще се постараем да посрещнем нуждите на софиянци", каза Митов.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ