Борисов: Повтори се сценарият от предишните избори

Борисов: Повтори се сценарият от предишните избори

Борисов: Повтори се сценарият от предишните избори

„Искам да благодаря на всички наши симпатизанти, които гласуваха при този тотален тормоз, наложен върху тях от администрацията на Радев. Ниската избирателна активност показа тоталното несправяне на този кабинет с провеждането на изборите“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг след края на изборния ден

„Нямаше място, където да не дефектират машини, да няма проблеми. Мисля, че в световната история за гласуване ще влезе как една възрастна жена я гони полиция и тя яде бюлетина. Дотам докараха българския народ - бяга и яде квитанцията, и полицията я гони. Тази най-ниска избирателна активност показа всичко, за което говорихме“, добави той.

Според него на тези избори се е повторил сценарият от предишните избори.

„Всички социологически агенции даваха 8 % преднина на ГЕРБ. Така тръгнаха изборите. В последния момент започна да се стопява тази преднина - предишния път за ИТН, сега за ПП. Това, което имаме към момента, ни отрежда, че сме първа политическа сила. Това на практика няма никакво значение. Възторгът, в който изпадат колеги, от класирането си, моят прочит е друг", допълни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви още, че народът е успял да изгони мутрите от парламента. „Вместо да идат, те си тръгнаха“, допълни той.

„Съжалявам колегите Христо Иванов и Атанас Атанасов. Те не заслужаваха такава съдба. Таман да се засилят нещо да става от тях и дойде някой и ги предвари. Сега са под ДПС. Доста обидно – да имаш претенциите, че си най-знаещият и можещият, а неблагодарния български народ да ти отрежда последно място до „Възраждане“, добави той.

По думите му това, че „Демократична България“ не са подкрепили кандидата си за президент показва, че те имат тежка зависимост или имат лъжлива дясноцентристка. „Само ми е мъчно за тях – не много, но ми е мъчно“, добави той.

„От утре трябва да се сформира парламент – стабилно мнозинство. Много са ми интересни като говорят за политики. Те и досега имаха политики, защо не направих правителство? Какво ще се промени сега? Тези, които доведоха хауса, сега трябва да правят политики. Как ще им решат здравната криза? Как ще им решат цените на тока? Не знаем“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Никой не говори за политики през това време – какво ще стане с ваксинацията, с газта, с тока, с еврозоната. Ние ще продължим да се държим отговорно. Смяната на една прическа не значи промяна, по-скоро подмяна. Този парламент ще е по-скучен, защото няма основни говорители. Бях си обещал да не го говоря това, но ми носиха ковчега пред къщата и не мога да не се зарадвам, че сега пак ще са на площада по някакъв начин“, добави той.

Борисов каза, че няма намерение да подава оставка като лидер на ГЕРБ. "Няма да им доставя това удоволствие да си подам оставка. Не очаквам да има стабилно правителство", категоричен беше Борисов. Той уточни, че ако запазят позицията си на първа политическа сила, са длъжни да опитат да съставят правителство и ще поканят за разговор следващите партии подред.

Най-вероятно като дойдат резултатите от чужбина няма да сме първи, но един депутат повече или по малко не носи стабилност. И вместо да оценят избора на хората и нашата оценка - за 3 път под репресия по техните правила печелим, изтъкна Борисов.

От утре трябва да се сформира парламент и стабилно мнозинство, подчерта той. Какво ще се промени сега - даже точно обратното, тези, които доведоха хаоса, трябва да направят и политика - как ще решат здравната криза, цените и сметките за тока, не знаем никой не говори за политика досегаю. Така че ние ще продължим да се държим отговорно и смяната на една прическа не значи промяна, по-скоро подмяна. Този парламент ще е по -скучен, защото няма основни говорители, каза лидерът на ГЕРБ относно Мая Манолова.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ