Борисов защити Фандъкова и Гришо от трибуната

Борисов защити Фандъкова и Гришо от трибуната

Борисов защити Фандъкова и Гришо от трибуната

В типичен колоритен стил, премиерът Борисов използва речта си по време на събранието на ГЕРБ, за да нападне опозицията, критиците на Григор Димитров и организацията "Спаси София", която в този момент провеждаше протест с искане оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова.  

Според него, недоволните от управлението на ГЕРБ са "100 човека", като 50 от тях са от БСП. Борисов допълни, че той самият като идващ на власт кмет на столицата през 2005 г. е заварил "разруха", без нито един "шадраван". Той сравни тази ситуация със сегашния град, в който има метро, музеи, "култура", а няма задръствания на вече пешеходната "Витошка", Лъвов мост и Телевизионната кула.

Премиерът защити и исканото от партията му отпадане на давността на престъпленията по време на приватизацията. Борисов още заяви, че уважава бившият премиер от СДС Иван Костов по чието време бяха завършени повечето от приватизационните сделки и намекна, че най-големи злоупотреби е имало при БСП.

Бойко Борисов беше преизбран за председател на управляващата партия ГЕРБ, а постовете си запазиха и зам.-председателите Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, припомня Vesti.bg. От Изпълнителното бюро отпадна правосъдният министър Цецка Цачева, като нейното място ще бъде заето от шефката на парламентарната здравна комисия Даниела Дариткова.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ