Борисов:Търпението ми се изчерпа!

Борисов:Търпението ми се изчерпа!

Борисов:Търпението ми се изчерпа!

"Търпението ми се е изчерпало! Или реформаторите ще дойдат и ще се държат като управляваща коалиционна партия, или "Довиждане"! Ясно и точно!", отсече премиелът Борисов, който неочаквано се появи днес в кулоарите на Народното събрание и проведе разговор при закрити врати с парламентарната група на ГЕРБ.

Днес трябваше да се състои извънредно заседание на парламента, поискано от опозицията, но то така и не започна след като в залата не бе събран кворум.

Още идния вторник ще бъде свикано ново извънредно заседание на парламента, инициирано от ГЕРБ.  „Помолих ПГ на ГЕРБ да не се подвежда по популизма и откровеното нахалство, което демонстрират наши колеги. Помолих г-н Главчев (б.р. Димитър Главчев замествао Цецка Цачева като председателстващ Народното събрание), ако е възможно да се свика извънредно заседание, да се приемат всички предложения на опозицията в дневния ред, плюс още няколко анкетни комисии, които парламентарната група предлага”, обясни премиерът r призова всички партии другата седмица да се яват на работа в НС, за да  не излиза, "че ние се стремим едва ли не към победа по нечестен начин".

Борисов настоя още реформаторите още тези дни да разговарят с депутатите от ГЕРБ, за да се изясни дали са в опозиция, или продължават да бъдат коалиционни партньори: "Откъде накъде реформаторите ще се правят на опозиция тук днес? Някой ще си има заместник-министри, министри, управляващи, на моя гръб, а ГЕРБ само ще носи пасиви в парламента - това вече няма да го допусна по никакъв начин. Дръпнем ли се на шести ноември, ако не сме първи, ГЕРБ няма да участва в никакво мнозинство след това", декларира Борисов.

Премиерът определи още като абсолютна, стопроцентова лъжа твърдението, че от ГЕРБ са предложили спорното квадратче "Не подкрепям никого" в бюлетината за президентските избори. По-рано днес от РБ посочиха, че с регламента на въпросното квадратче някой е търсил служебна победа. Скандалът с въпросното квадратче набира скорост от два дни насам, въпреки, че добавянето му не е отсега. Според регламента в момента, гласовете "Не подкрепям никого" ще се броят за действителни, но няма да участват в процентното разпределение за отделните кандидати. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ