Боян Магдалинчев от ВСС: Стартът на Гешев ще бъде труден, големи са очакванията към него

Боян Магдалинчев от ВСС: Стартът на Гешев ще бъде труден, големи са очакванията към него

Боян Магдалинчев от ВСС: Стартът на Гешев ще бъде труден, големи са очакванията към него

„Иван Гешев е единственият главен прокурор, който ще започне работа с толкова големи очаквания към него на фона на това, което изминалите 4-5 месеца се случваше - протести, поляризирани становища. Очертава се работата му да бъде изключително важна и трудна“. Това заяви в ефира на БНТ представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев.

По думите му, Гешев тепърва трябва да доказва качествата си и да оборва хората, които са смятали изборът му за длъжността главен прокурор за неподходящ.

„Стартът му няма да бъде никак лесен. Надявам се, че г-н Гешев ще започне да прилага на практика концепцията с всички нейни основни моменти, които той представи пред ВСС и пред обществеността“, каза още Боян Магдалинчев.

Припомняме, че на 14 ноември Висшият съдебен съвет избра повторно Иван Гешев за главен прокурор. Това се случи след близо петчасово обсъждане с 20 гласа „за“ и 4 „против“. Прегласуването на кандидатурата му се наложи, понеже президентът Румен Радев отказа да подпише указа за назначаването на Гешев и върна решението в ръцете на магистратите. На първото заседание Гешев получи подкрепата на 20 от членовете на Съвета. 

„Благодаря на пленума на Висшия съдебен съвет и на професионалната общност, която ме подкрепи. Мога да обещая, че ще направя всичко възможно да оправдая доверието на ВСС и на професионалната общност. Благодаря им, че не се поддадоха на безпрецедентния политически натиск и направиха чисто професионалния избор в рамките на закона и Конституцията в името на България“, заяви тогава новоизбраният главен прокурор Иван Гешев.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ