И БСП влезе в сериала с Божков

И БСП влезе в сериала с Божков

И БСП влезе в сериала с Божков

Малко повече от 20 дни, след началото на новия сериал в отношенията между Васил Божков и власттак, БСП реши да се включи "в играта". На 15 май собственикът на "Нове Холдинг" Васил Божков публикува в социалната мрежа скриншот от комуникация с потребител на име Vladi Goranov като доказателство за това, че е поддържал контакт с финансовия министър Владислав Горанов по отношение на хазарта. А преди дни обвини премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и председателя на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова, че им е дал 60 млн. лв. за политически чадър. Министър-председателят отговори, че не е взел нито една стотинка от него, само една пура. За да онагледи "схемата за рекета" срещу него, Божков "преведе" приказката за Али Баба и 40-те разбойници с истински герои от българската политика.

След всички лансирани от Божков "сигнали", от БСП днес заявиха, че ще предложат да се създаде парламентарна анкетна комисия, която да проучи твърденията на обвиняемия бизнесмен за злоупотреба на управляващите с властта и корупция. В нея ще бъдат изслушани всички замесени лица включително Бойко Борисов и пиарите. От БСП обаче отказаха да коментират идеята на Божков да създаде партия.  

"У нас управлява паралелната държава. Паралелната е поробила истинската. Решенията се вземат от хора в сенките. Обществото е задушено от тази схема", каза лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

От ГЕРБ светкавично отговориха на нападките на Нинова и попитаха какво си е говорила тя на срещата с Васил Божков и Валентин Златев. 

"Г-жа Корнелия Нинова иска да я подкрепят сега, за да спечели вътрешнопартийния вот и да си напълни касичката", заподозря я депутатът от ГЕРБ Маноил Манев. Според него заявката на обвиняемия Божков да влиза в политиката е планирана, а действията на БСП са показателни за тяхна връзка с хазартния бос, срещу когото има 18 обвинения, включително за тежки престъпления. "Кое е паралелната държава? Тази, която вкарва в ареста и повдига обвинения?", попита още Манев.

"БСП се опитват да върнат Божков в родината му – но не там където му е мястото - в ареста, а на позиция, от която беше премахнат, позиция, от която да въздейства върху политическия живот, да оказва натиск и хората да се страхуват от него", заключи и Тома Биков.

Той подерта, че управляващата партия ще подкрепи създаването на анкетна комисия за Божков, каквато поиска Нинова, но за да се изследва какво е било влиянието му върху политиците. "Няма да позволим тази комисия да се превърне в "адвокатска кантора на Божков", която да го изпере", отсече Биков. 

"От ГЕРБ нямаме намерение да се оправдаваме за един от най-големите успехи на ГЕРБ през този мандат – разтурването на бизнеса на г-н Божков. В момента се провежда сблъсък между държавата и човек, обвинен за редица престъпления. ГЕРБ е на страната на държавата в тази ситуация. За съжаление, една от основните политически сили избра да бъде на страната на Божков", заяви Биков. 

БСП пък отвърна, че ще стартира подписка за оставката на правителството, която ще се проведе във всеки град.

"Искаме народен вот на недоверие. Ако подписката получи силна подкрепа, може да прерасне във вот на недоверие", обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседание на Изпълнителното бюро на партията. Целта е подписката да не е партийна и от БСП се надяват да обединят всички хора, които са недоволни от управлението на страната. Предложението трябва да бъде одобрено от Националния съвет на БСП в събота. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ