БСП подкрепи Румен Радев и Илияна Йотова за втори президентски мандат

БСП подкрепи Румен Радев и Илияна Йотова за втори президентски мандат

БСП подкрепи Румен Радев и Илияна Йотова за втори президентски мандат

Националният съвет на БСП ще подкрепи кандидатпрезидентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат, предаде БНР.

Решението бе взето по време на днешния пленум на левицата, като то бе подкрепено със 122 гласа „за”, 0 „против“ и 8 „въздържали се“.

Заседанието на БСП продължава вече четвърти час. Приета е работна група, която ще води разговори с президента. В нея влизат лидерът на БСП Корнелия Нинова, Кристиан Вигенин и други.

Президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова дадоха заявка за втори мандат още през февруари. Тогава БСП замълча. Мотивът на Корнелия Нинова беше да изчака резултатите от парламентарните избори, припомня БНТ“

Освен въпроса с подкрепата за Радев, другата основа точка от дневния ред на заседанието е анализ на резултатите от парламентарния вот.

Самият пленум започна с провокация и искане на оставката на лидера на левицата Корнелия Нинова от страна на привърженици на партията.

Докато пленумът се събираше, пред централата на БСП се появи бус с надпис СДС, от който звучаха песни от зората на демокрацията. Надписът върху буса гласеше „Корнелия, СДС е с теб до победата“, предаде bTV.

Малко след началото на заседанието пред централата на партията се събраха младежи, които обявиха, че настояват за оставката на Нинова заради факта, че на изборите БСП е останала трета политическа сила.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ