БСП с нова цел - спечелването на 1 милион гласа на изборите

БСП с нова цел - спечелването на 1 милион гласа на изборите

БСП с нова цел - спечелването на 1 милион гласа на изборите

Оттук нататък пред БСП има една единствена цел – спечелването на парламентарните избори. Това заяви пред БНР депутатът Антон Кутев. По думите му това всъщност означава „не по-малко от 1 милион гласа“.

„Сега нашата цел не може да е друга – при разкапан ГЕРБ, при цялата тази ситуация на протести, при това несъгласие на обществото да живее по начина, по който живее, БСП не може да си поставя по-малка цел от 1 милион гласа. Това трябва да бъде нещото, за което всички работим оттук нататък. Това ще стане като събереш вътре партията и тя стане наистина бойна единица, готова да реагира. Ако БСП върши работата си, би могла да даде единственият шанс на България за някакво стабилно управление“, каза още Кутев. 

Доста дълго бяхме потънали в този процес на вътрешни междуособици, призна Кутев преди предстоящия конгрес на партията. „Вярвам в това, че Националният съвет ще има своите възможности за въздействие и нито ще бъде абсолютна пионка, машата на председателя, още по-малко би трябвало да бъде опозиция“, каза той.

„БСП не може и не бива да става лидерска партия, независимо от начина на избор на председателя“, отбеляза още депутатът от Левицата. 

Според него прекият вътрешнопартиен избор на председател е имал мотивиращ ефект и е задвижил партията отвътре. „Ние сме много силни на моменти в това да мотивираме вътрешнопартийния си избор за определени идеи или цели, но това изобщо не означава, че сме толкова силни при мотивацията на обществото при гласуването за нас, а всъщност това е крайната цел. Корнелия Нинова в момента може да направи нещата така, че БСП да тръгне много по-сплотена напред. Този избор трябва да бъде преломната точка, от която БСП да тръгне напред и нагоре много по-силно и сигурна“, коментира Антон Кутев. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ