БСП вижда шансове за победа на изборите

БСП вижда шансове за победа на изборите

БСП вижда шансове за победа на изборите

Има шансове за победа на БСП на изборите и те са реални. Това заяви в ефира на БНТ народният представител от ПГ на "БСП за България" проф. Румен Гечев. 

"Аз споделям едно убеждение, което силно се препоръчва. В политиката няма място за песимисти и отчаяни хора. Като си песимист, вземи си един студен душ и си стой вкъщи. Хората искат да видят оптимисти, но не с розови очила, а такива, които им предлагат конкретни решения. И за това ние трябва сега да се мобилизираме за изборите, които все още могат да бъдат предсрочни поне до ноември месец и да направим всичко възможно, така че да си подготвим детайлна програма", допълни още проф. Румен Гечев. Според него няма кой друг освен БСП да извади България от тази ситуация.  

На въпрос какъв е проблемът на опозицията срещу Корнелия Нинова и дали тя иска да превърне БСП в недиалогична партия, проф. Румен Гечев отговори: "Причините бяха лична мотивация. Във всичките изяви на бившите ни другари няма нито едно предаване, в което те да се опитваха да убедят българската общественост и членовете на партията, че предлагат някакви нови идеи. Че те не са съгласни с основните цели на партията. Те изразяваха лични интереси. Това, че са били и са извадени от Изпълнителното бюро, това, че не се чувстват комфортно в Националния съвет и очевидно се чувстват заплашени, че няма да попаднат в новите листи на депутатите, те се оттеглиха. Искам да ви кажа още нещо - много от тези хора години наред са разчитали за попадането в парламента като водачи на листи. Ако са толкова сигурни в себе си, защо не отидоха на общи избори на депутати, както аз съм ходил. Те искат да си запазят положението на феодали и цял живот да карат като водачи на листи". 

Попитан дали БСП ще са следващите управляващи, проф. Гечев изтъкна, че за победа трябва да се работи много. "Има шансове за победа и те са реални", допълни депутатът. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ