БСП внесе вота на недоверие, ДПС ще подкрепи

БСП внесе вота на недоверие, ДПС ще подкрепи

БСП внесе вота на недоверие, ДПС ще подкрепи

БСП внесе в деловодството на парламента искане за вот на недоверие към кабинета "Борисов 3".  

Вотът е на тема "Сигурност" и е подписан от всички 80 народни представители от парламентарната група, предаде DarikNews.

"Внесохме необходимите подписи за вот на недоверие към правителството на Борисов", каза Елена Йончева от левицата и обясни, че мотивите за вота са от Конституцията на страната. "Министерският съвет е длъжен да осигури обществения ред и националната сигурност на Република България", посочи тя. 

"Очевидно е за всеки български гражданин, че това правителство не се справя със своето основно задължение и поради тази причина правителството на Борисов е вредно за всеки български гражданин, опасно е за България и трябва да си ходи", каза Йончева.

Тя заяви, че мотивите за вота са подробни, като ги обобщи пред журналисти с думите: "Мотивите са пълен провал на работата на МС за работата МВР, пълен провал в осигуряване на националната сигурност, както и провал в работа на МС при осигуряване на необходимите условия за работа на българския военнослужещ".

ДПС ще подкрепят вота на недоверие, стана ясно още днес.

Такова е решението от вчерашното заседание на Централното оперативно бюро и парламентарната група, информира БТА.

Заместник-председателят на Народното събрание Веселин Марешки пък заяви, че към момента не вижда сериозни доводи за вота на недоверие и затова от "Воля" няма да го подкрепят. По думите му обаче позицията му подлежи на преосмисляне.

Пред журналисти в парламента зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев припомни, че Движението е предложило същата тази тема още през декември миналата година, като тема за януарския вот на недоверие, но тогава левицата не я е приела. "Времето показа, че сме били прави това да е темата, не само заради последвалите гафове в сектор "Сигурност", подчерта той.

"Ако няма сериозни доводи за вота на недоверие, а към днешна дата аз не виждам такива, няма да го подкрепим", коментира председателят на "Воля" и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки. 

Според него животът в България не е добър и във всяка сфера може да бъде поставен вот на недоверие. "Ние не казваме, че сектор "Сигурност" е стабилен и че там няма основания да се търси вот на недоверие, казваме, че БСП не са тези, които имат моралното право да го поставят", коментира още Марешки.

По думите му вотът е безсмислен. Основното в този ход е "БСП да покаже, че мъждука, че мърда, че е жива, а на практика тя е същата мъртва партия като всички социалистически партии в цяла Европа", смята Марешки.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ