БСП внесе втори сигнал срещу Борисов в ЦИК

БСП внесе втори сигнал срещу Борисов в ЦИК

БСП внесе втори сигнал срещу Борисов в ЦИК

БСП внесе нова жалба в Централната избирателна комисия сигнал срещу премиера Бойко Борисов.  Мотивът отново е, че министър-председателят оглавява Председателския предизборен щаб на ГЕРБ, a това според закона за администрацията е несъвместимо с поста, който заема като премиер. 

От БСП призоваха ЦИК да спазват закона и да дадат указания на Борисов да освободи един от двата поста по време на предизборната кампания.

Същото искане стоеше в основата и на първия сигнал, с който БСП атакува Борисов предизборно. Той беше внесен до ЦИК и СЕМ, а обвиненията в него бяха за използването на държавен ресурс за водене на предизборна кампания. и в тази първа жалба Левицата поиска Борисов да бъде задължен да излезе в служебен отпуск като премиер по време на предизборната кампания, ако ще бъде председател на Предизборен щаб, или да се оттегли като такъв. Левицата смята, че всяко изказване на Борисов в качеството му на премиер, обслужва предизборната кампания на ГЕРБ и настоява медиите да бъдат задължени да спазват на изискванията по Закона за радио и телевизия. До момента в репортажи с изказвания на Борисов нямало изрично указание, че следва платен или безплатен репортаж с агитационно съдържание, оплакват се още от БСП.

ЦИК разгледа вчера този първи сигнал от БСП и обяви, че няма извършени нарушения от Борисов.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ