Цацаров на работно посещение в Турция

Цацаров на работно посещение в Турция

Цацаров на работно посещение в Турция

Главният прокурор Сотир Цацаров е на работно посещение в Анкара по покана на турския си колега Мехмет Акарджа, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

В турската столица Цацаров е придружаван от заместника си Иван Гешев и завеждащия отдел "Международен" във ВКП Цветомир Йосифов

Основни теми на разговор между двете страни са сътрудничеството по наказателноправни въпроси и противодействието на организираната престъпност.

Сотир Цацаров и Мехмет Акарджа ще обсъдят и идея за създаване на Консултативен форум на главните прокурори от балканските страни. Форматът цели да стимулира и подобри сътрудничеството помежду им чрез регулярни срещи и обмен на добри практики.

Програмата на българската делегация включва също срещи с министъра на правосъдието на Република Турция Абдулхамит Гюл и с председателя на Върховния апелативен съд Исмаил Рушту Чирит.

Това е четвърта среща между главните прокурори на България и Турция, след като през юни 2014 г. между прокуратурите на двете страни беше подписано Споразумение за сътрудничество.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ