ЦИК избра "Сиела Норма" да достави машините за гласуване

ЦИК избра Сиела Норма да достави машините за гласуване

ЦИК избра "Сиела Норма" да достави машините за гласуване

"Сиела Норма" беше определена от Централната избирателна комисия за изпълнител на обществената поръчка за доставка на машините за гласуване при водещ критерий най-ниска цена, информира БНР. 

В поръчката участваха общо осем кандидати, но на финала на надпреварата останаха само двама от тях, които подадоха оферти - "Лекс.БГ" и "Сиела Норма". Предложенията на двете фирми се оказаха еднакви като стойност. При последвалите проведени преговори на ЦИК по поръчката с тях, "Сиела Норма" е обявила, че ще намали цената с 1000 лева без ДДС.

"Лекс.БГ" ЕАД и "Сиела Норма" АД участваха и в предишната процедура, когато бяха наети 3000 машини за европейските избори през 2019 г., като тогава за доставчик беше избран "Сиела Норма". Новият избор на ЦИК "Сиела Норма" отново да изпълни поръчката породи особени мнения на членовете на Комисията по поръчката, свързани със съмнения за споразумения между двете фирми и нарушение на конкуренцията. 

"Аз вече съм убеден, че е така, че тези лица са свързани", коментира Ивайло Ивков, който е член на ЦИК. 

"Всеки един от участниците има своите права по закона за обществените поръчки и според Изборния кодекс, за да може евентуално да предприеме необходимите действия", заяви председателят на ЦИК Александър Андреев. 

Очаква се договорът между ЦИК и "Сиела Норма" да бъде сключен на 8-ми януари. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ