Цитат на деня: "Левицата е в криза. Нинова влезе през задния вход в партията"

Цитат на деня: Левицата е в криза. Нинова влезе през задния вход в партията

Цитат на деня: "Левицата е в криза. Нинова влезе през задния вход в партията"

"Левицата е в криза и това трябва да си го кажем.” Такава политическа диагноза постави президентът 2002-2012 г. и бивш партиен лидер на БСП Георги Първанов в предаването „Тази сутрин” на bTV.

"Аз съм влязъл в ръководството на БСП в най-тежкия период и изведох тази партия на печеливша позиция. Нинова влезе през задния вход. Един другар я хвана за ръка и я проведе през редиците, след което я направи зам.-министър на финансите., заяви Първанов и препоръча промяна и единение „в самата БСП.”  Резултатите говорят сами по себе си, допълни Първанов визирайки евроизборите у нас. „Спомням си, когато Лилов загуби изборите. Можеше да спечели председателския пост, но видя, че партията е раздвоена и се оттегли. Същото направи Жан Виденов. Сега обаче имаме силово доказване на преимущество на председателя. Няма нужда нещо да се препоръчва на Нинова. Дано тя и нейният екип да имат скрит ход за обединение на левицата. Необходимо е обединение.", каза Първанов.

По повод споровете от последната седмица за партийните субсидии Първанов няма нищо против „ако държавата остави малко на диета партиите”. Бил съм лидер на БСП в най-тежкото време, без лев субсидия, припомни той и отбеляза, че  „сега с АБВ направихме една кампания без субсидия. Значи може и така!”

Според него спорът за парите на партиите за пореден път показва колко е изкривен българският политически дебат. „От няколко седмици гледаме как партиите отново занимават хората със собствените си партийни въпроси, а има толкова много проблеми на самите хора, на обществото и държавата, а ние сме се вторачили в субсидията”, уточни Първанов.

По думите му основният проблем е в корпоративния вот и купуването на гласове, а големите пари за това не идва от субсидиите, а се въртят под масата.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ