Цветанов: Хората видяха, че Европа ни чува и оценява

Цветанов: Хората видяха, че Европа ни чува и оценява

Цветанов: Хората видяха, че Европа ни чува и оценява

ГЕРБ е неудобна коалиция за опонентите си, защото съумява да даде отпор на безотговорния популизъм - това заяви в началото на новия политически сезон от трибуната на парламента лидерът на партията Цветан Цветанов.

„Желаещите да ни сменят във властта видимо нервничат и стават все по-безпардонни, което плаши и отблъсква хората. Те се стремят да убият ускорението, което набрахме по време на председателството”, изтъкна той, цитиран от bTV.

Според него хората са видели, че „Европа се интересува от нас, наблюдава ни, чува ни и ни оценява”.

„Увереността ни, че сме ценени и подкрепяни, тревожи политическите ни опоненти, които не се поколебаха да противопоставят европейските на вътрешните ни проблеми. Правят се внушения, че успехите на Председателството по никакъв начин не помагат на страната ни. И най-големите критици няма как да не съзнават, че постигнатото днес е било желание за българските управници десетилетия назад”, коментира лидерът на ПГ на ГЕРБ.

От партията са убедени, че законотворческият процес не трябва да бъде „заложник” на произволни политически тълкувания и оценки. От ГЕРБ не се притесняват, че ще се обезличат, ако постигат съгласие с опозицията по важни за България решения.

Новата сесия на Народното събрание беше открита с химна на България и химна на Европейския съюз. Дневният ред на заседанието включваше първо четене на промени в Закона за здравето, както и три годишни доклада за 2017 г. - един на Българската академия на науките и два на Комисията за регулиране на съобщенията.

В програмата бе и ратификация на Спогодбата между Република България и Кралство Саудитска Арабия за избягване на двойното данъчно облагане по отношение на данъците върху доходите и предотвратяване на отклонението от данъчно облагане.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ