Цветанов се върна в парламента, Борисов се ядоса

Цветанов се върна в парламента, Борисов се ядоса

Цветанов се върна в парламента, Борисов се ядоса

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който в края на март напусна Народното събрание като депутат и председател на ПГ на ГЕРБ, се е върнал в парламента. Справки в регистритите на Народното събрание показват, че Цветанов е назначен като нещатен сътрудник на парламентарната група на партията. В графата, в която трябва да се посочи област, в която ще сътрудничи, е посочена само партийната му длъжност - зам.-председател на ГЕРБ.

Новият шеф на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова защити завръщането на Цветанов в кулоарите на Народното събрание, като обясни, че длъжността, която заема, не е платена. И, освен това:„за нас, като парламентарна група, е важно да имаме комуникация със заместник-председателя на партия ГЕРБ”, каза още Дариткова.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който обаче научил новината от медиите, а не по вътрешно-партийни канали категорично се противопостави. Той определи завръщането на Цветанов в парламента като глупост. "Не считам, че е редно. Не може да напуснеш поста шеф на парламентарна група, депутат, шеф на комисия и след това да оставиш да витаят съмнения около легитимността на подобно решение. Ако иска да ги съветва в парламента, може да го прави и без договор. Ще говоря с него при първа възможност", коментира Борисов от Брюксел.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ