Даниела Дариткова се връща в парламента, възстанови се от коронавируса

Даниела Дариткова се връща в парламента, възстанови се от коронавируса

Даниела Дариткова се връща в парламента, възстанови се от коронавируса

Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Даниела Малешкова се възстановиха от коронавируса. Двете са дали отрицателни проби за наличието на COVID-19, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. 

Новината, че двете народни представителки от ГЕРБ са се заразили с COVID-19 бе съобщена на 2 април, след което и двете бяха поставени под 28-дневна карантина. Тя изтича утре. Двете народни представителки дадоха положителни проби при тестване на всички народни представители и всички служители на парламента, след като стана ясно, че техният колега, д-р Хасан Адемов от ДПС е болен. Д-р Дариткова, която е действащ лекар, предположи, че вероятно е срещнала вируса при прегледи, извършени от нея на пациенти в Смолян. Тя обяви, че се самоизолира за пълния период на карантината.    

"Благодаря от цялото си сърце на всички, които ме подкрепяха по време на изолацията. Благодаря за милите думи и жестове, за помощта и съпричастността!“, сподели днес на страницата си във Фейсбук д-р Дариктова, която е и председател на ПГ на ГЕРБ. Тя и Даниела Малешкова ще участват в следващите пленарни заседания на Народното събрание, както и в заседанията на своите парламентарни комисии. 

Под карантина все още остава депутатът от ДПС и председател на социалната комисия в Народното събрание Хасан Адемов. Той беше настанен за лечение в инфекциозната клиника на ВМА и след това изписан за домашно лечение. Преди дни в ефира на Нова телевизия, Адемов заяви, че се чувства добре и се опитва да съчетае физическата дистанцираност с умерена физическа активност и всеки ден изминава по 10 000 крачки у дома. Той трябва да остане вкъщи до средата на май. 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ