„Демократична България“ официално подкрепи Лозан Панов за президент

„Демократична България“ официално подкрепи Лозан Панов за президент

„Демократична България“ официално подкрепи Лозан Панов за президент

„Демократична България“ обяви политическата си подкрепа за гражданската кандидатура на кандидат-президентската двойка Лозан Панов - Мария Касимова-Моасе. Решението е взето от ръководните органи на ПП „Зелено Движение“, ПП „Демократи за силна България“ и ПП „Движение „Да, България“, информират от пресцентъра на коалицията. 

Според ДБ, в лицето на Лозан Панов демократичната общност на България има своя естествен кандидат и носител на автентичната традиция на борбата за демокрация и върховенство на закона. 

„С особено уважение подчертаваме независимостта на г-н Панов. Той е издигнат от инициативен комитет не като удобна формалност, а като естествена проява на демократичната общност и зад него стоят доказали се в реални граждански усилия структури и фигури. Неговият статут на магистрат не е просто стечение на кариерните му обстоятелства, а кауза, от която той черпи своя авторитет. И, най-важното, със своята последователна лична борба за върховенство на закона и съдийска независимост г-н Панов е дал конкретни биографични доказателства за това, че може да бъде един истински независим президент, който не се кланя на силните на деня и в задкулисието, не се огъва пред трудности и не козирува на партии и кланове“, се посочва в съобщението на ДБ. 

Според ДБ, ако Лозан Панов бъде избран за президент, той ще може да отстоява дневния ред на национално единение около реални демократични и европейски ценности и воля за дълбока промяна, да се противопостави реално и последователно на корупцията като дълбоко институционално и морално предизвикателство, да поведе усилието за утвърждаване на националния ни суверенитет в рамките на ЕС и НАТО, както и да активизира автентичната конституционна роля на президентската институция в подкрепа на върховенството на закона, разделението на властите и парламентарния характер на републиката, без залитане към оформяне на нови центрове на концентрация на власт, ерозиращи демократичния модел на държавно устройство.
 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ