Депутатите гласуват промяна в състава на четири комисии

Депутатите гласуват промяна в състава на четири комисии

Депутатите гласуват промяна в състава на четири комисии

Депутатите ще започнат първото за седмицата пленарно заседание с гласуване за промяна в състава на четири парламентарни комисии, предаде БГНЕС.

Всички предложения идват от председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Те предвиждат депутатът Красен Кръстев да бъде освободен от състава на Комисията по политиките на българите в чужбина и да влезе в този на Комисията по икономическа политика и туризъм. Новият депутат на партията Лиляна Радева, която зае мястото на станалия правосъден министър Данаил Кирилов, е предложена за член на Комисията по вероизповедания и правата на човека. Ралица Добрева пък ще влезе в Комисията по труда, социалната и демографската политика.

В рамките на пленарното заседание парламентът ще дебатира и по промените в Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. Целта на законопроекта е подобряване на организацията и ефективността в работата на двата регистъра, както и преодоляване на забавянето при обработването и разглеждането на всички категории заявления за вписване, заличаване и обявяване.

Депутатите ще работят и върху промени в Закона за физическото възпитание и спорта. Те имат за цел да създадат механизъм, по който отчисляваните постъпления Български спортен тотализатор да могат да бъдат разходвани за поддържане, ремонт или създаване на нови спортни съоръжения в държавните и общинските училища.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ