Депутатите се разпуснаха предсрочно в предизборна ваканция

Депутатите се разпуснаха предсрочно в предизборна ваканция

Депутатите се разпуснаха предсрочно в предизборна ваканция

Парламентът си даде един ден повече предизборна ваканция, след като за днешното пленарно заседание и традиционен петъчен контрол депутатите не успяха да съберат кворум. Официално, ваканцията, която си гласуваха народните избраници заради предстоящите избори на 27 октомври, започва от понеделник, 14 октомври. Депутатите гласуваха извънредната почивка с мотивите, че в оставащите две седмици до вота има опасност парламентарната трибуна да се използва за предизборна агитация, а също така и че повечето от тях са заети с организацията по места.

Те трябва да се съберат отново в пленарната зала на 30 октомври - след местния вот.

В парламентарния контрол днес трябваше да участва и премиерът Бойко Борисов, за да отговаря на въпрос на лидера на БСП Корнелия Нинова за приемането на страната ни в Шенген. Той обаче предпочете да открие официално новият 9-километров участък от АМ "Хемус"

"Били сме свидетели на всякакво шикалкавене от страна на премиера Борисов, за да не ми отговаря на въпроси, но днес той удари дъното. От началото на това Народно събрание всички мои въпроси и питания се връщат от министър-председателя с отказ да ми отговаря поради некомпетентност", коментира Нинова, цитирана от Нова телевизия. За пример тя даде питанията си за Агенция “Митници“, срива в Търговския регистър, източването на лични данни от НАП. "Надявам се, че това ви показва тенденцията и отношението към парламентаризма и към моите питания. Страхът му да дойде да ми отговаря е по-голям от парламентаризма", коментира още лидерът на социалистите.

 

"Петък е ден на опозицията. Тя трябваше да организира своето присъствие в зала, така че да може да чуе отговорите на премиера Борисов", каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, цитирана от БГНЕС.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ