Дилма Русеф напусна президентския дворец в Бразилия

Дилма Русеф напусна президентския дворец в Бразилия

Дилма Русеф напусна президентския дворец в Бразилия

Свалената бразилска президентка Дилма Русеф напусна президентската резиденция, двореца Алворада, и се отправи към Порто Алегре – символично пътуване, отбелязващо края на 13-те години, в които левицата бе на власт, предава Франс прес.

Шест дни след гласуването на Сената за свалянето на 68-годишната президентка, тя излезе за последен път от двореца, заобиколена от стотина свои привърженици, от депутати и от няколко от бившите й министри. Посрещнаха я с рози, балони с формата на сърце и овации.

На борда на военен самолет Русеф се връща в Порто Алегре, столицата на щата Рио Гранде, където бившата президентка изгради кариерата си и където живеят дъщеря й, внуците й и бившият й съпруг Карлос Араухо.

Русеф бе свалена от поста след 9-месечна противоречива процедура по обвинения за укриване на публични средства. Тя запазва гражданските си права и може да се кандидатира за депутат или сенатор. Русеф обеща да се противопостави на бившия си вицепрезидент Мишел Темер, когото обвинява, че е дирижирал парламентарен преврат срещу нея. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ