ДНСК отново ще проверява сградата "Златен век"

ДНСК отново ще проверява сградата Златен век

ДНСК отново ще проверява сградата "Златен век"

ДНСК ще извърши нова проверка на строежа на сградата "Златен век" в столичния квартал "Лозенец". Това решение е взето след среща в МРРБ на ресорния министър арх. Виолета Комитова с началника на Дирекцията за национален строителен контрол, главния архитект на София арх. Здравко Здравков, представители на строителя "Артекс инженеринг" и на инициативен комитет "Лозенец". 

Строителството на "Златен век" беше спряно през март 2019 г. след на скандала "Апартаментгейт". Тогава ДНСК установи редица нарушения, заради което се издаде и заповедта за спиране на строежа. 

Вчера от "Артекс" обявиха, че ще съдят България в Страсбург при ново спиране на строежа. Преди дни Върховният административен съд излезе с окончателно решение, което отменя забраната за изграждане. Кметът на район "Лозенец" обаче сезира ДНСК да проверят дали разрешителното за строеж е законно. 

Междувременно, стана ясно, че ДНСК вече има нов директор - арх. Влади Калинов. Преди преди две години по искане на кмета на София Йорданка Фандъкова той напусна "Общински строителен контрол" в Столична община. Причината беше скандалът с терасата на Пламен Георгиев. По негово решение терасата в крайна сметка не беше съборена. Сега Калинов заема мястото на подалия оставка началник на ДНСК Иван Несторов, който пък е преместен като директор на дирекция "Благоустройство и геозащита". 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ