Докладът за състоянието на министерствата бе качен в интернет

Докладът за състоянието на министерствата бе качен в интернет

Докладът за състоянието на министерствата бе качен в интернет

Обобщителният доклад за състоянието на министерствата и дейността по провеждане на обществени поръчки бе публикуван в рубриката „Документи” на интернет страницата на Министерски съвет.

В доклада се съдържа информация за състоянието на административния капацитет на министерствата (обща численост на персонала към февруари 2017 г.) и за изпълнението на функциите, свързани със секторните политики, ръководени от съответния министър.

В докладите на министрите не се съдържат данни през проверявания период да са допуснати съществени нарушения при функционирането на министерствата, но е представена информация за възникнали проблеми при реализирането на конкретни секторни политики и програми.

Според представената в Министерския съвет информация, обект на проверки са обществени поръчки, проведени през последните две години. От обхвата на докладите са изключени обществените поръчки, проверявани от Агенцията за държавна финансова инспекция и Прокуратурата на България.

Данните, съдържащи се в докладите на министрите очертават, наред с позитивите в общото състояние и функциониране на министерствата, също така и някои повтарящи се през годините недостатъци в чувствителната област на обществените поръчки, касаещи тяхното планиране, подготовката на документацията и провеждането на процедурите. Очакванията за тяхното преодоляване са насочени към  последователни действия за повишаване административния капацитет на държавните служители и осъществяване на промени от организационен и законодателен характер.

Целия доклад можете да разгледате ТУК

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ