ДПС поиска оставките на правителството и президента

ДПС поиска оставките на правителството и президента

ДПС поиска оставките на правителството и президента

Малко преди 10 часа с декларация от парламентарната трибуна ДПС поиска оставка на правителството заедно с тази на Румен Радев, както и съставяне на експертен антикризисен кабинет като изход от политическата криза в страната.

"Според ДПС изходът от днешната ситуация е нито една от двете страни на реваншистката барикада не трябва да се чувства като победител, защото резултатът ще бъде контрареваншизъм. Ние от ДПС предлагаме: оставка на правителството час по-скоро, второ оставка на Румен Радев като президент заедно с оставката на правителството. Ако иска да се изяви като политик, има време да си регистрира партия и да се яви на ватериалния терен на следващите парламентарни избори. За да няма реваншизъм и контрареваншизъм, предложението на ДПС е експертен антикризисен кабинет, който да изпълни посочените като спешни за България краткосрочен план антикризисни мерки", заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Първият ден от новата сесия на Народното събрание вместо да очертаваме парламентарната дейност за предстоящия сезон, се налага да предлагаме спешни антикризисни мерки за спасение на държавата. Днес сме свидетели на разпад на държавността. Трябва да обединим усилия и да спасим държавността и бъдещето на България. ДПС остава отговорна пред избирателите, пред всички български граждани и пред България. Нашата мисия е гарантиране правата и свободите на човека, териториалната цялост на държавата и нейния суверенитет, необратимост на демокрацията, свободна пазарна икономика, съчетана с конкуренция. ДПС е за спешни решения в името на мира и стабилността", изтъкна още Карадайъ. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ